lauantai 3. joulukuuta 2011

52. Autokauppaa ja keg racea

Kolmanneksi viimeinen kouluviikko alkoi loman jälkeen normaalisti maanantaina. Kuluneella viikolla sekä tulevalla viikolla luennot kulkevat vielä normaalisti, minkä jälkeen vuorossa on joulukuun toisella kokonaisella viikolla final examit, eli ns. tenttiviikko, jolloin muuta opetusta ei enää ole. Viikko meni vauhdilla purkaessa edellisessä kirjoituksessa mainittuja koulutehtäväpinoja, nyt osa niistä on selvitelty ja vielä muutama paperi pitäisi saada aikaan ennen kokeita. 

Keskiviikkona investoinneista oli quiz, josta saimme molemmat täydet pisteet ja kansiksen makrosta quiz on tulossa ensi tiistaina, joten pientä herkistelyä ennen loppukokeita on vielä luvassa. Loppukokeiden merkitys on arvosteluasteikossa täällä melko iso, eli kurssista riippuen 25-30 % arvosanasta perustuu viimeisen tentin arvosanaan. Osittain tämän ymmärtää, sillä joillain kursseilla koealue käsittää kaiken syksyn aikana läpikäydyn, mutta esim. investointien kurssilla vain toisen välikokeen ja lopputentin välillä käsitellyn suppeahkon osion. Tällöin hiukan tuntuu hassulta, että sille annetaan arvostelussa niin iso painoarvo.

Loppuviikolla olemme koittaneet hiukan viettää myös iltoja taas muidenkin vaihtarien kanssa, sillä parin viikon päästä moni heistä suuntaa takaisin kotiseuduilleen. Monella tuntuu mielessä pyörivän se, että mihin ihmeeseen onkaan hukkunut tämä syksy ja minkälaisia kokemuksia kullekin on matkan varrelta kertynyt. Meillä reissua on tänään jäljellä vielä tasan kuukausi, joten hetken saamme vielä viettää hiukan koti-Suomea paremmassa säässä, joskaan täälläkään ei enää ihan joka päivä t-paita ole riittävä varustus...

Lähtövalmisteluja olemme kuitenkin sen verran aloitelleet, että sängyt ja autot on laitettu myyntiin. Autostamme on ilmoitus www.autotrader.com:ssa sekä craigslistilla, joiden molempien kautta olemme saaneet muutamia yhteydenottoja. Puheluita onkin sadellut etenkin autosta aika tiiviiseen tahtiin, onhan kyseessä kuitenkin aika komea menomobiili, kuten näistä kuvista voi päätellä ;)


Yllätyksenä meille on tullut se, miten paljon ohareita täkäläiset tekevät sovituista tapaamisista, vaikka vähän varauksella osasimmekin moniin soittajiin suhtautua. Tähän mennessä olemme ehtineet sopia 7-8 tapaamista, joista kaksi on toteutunut ja yksi mahdollisesti maanantaina. Joku tarjous autosta tuli myös mailin välityksellä, mutta emme ole saaneet vielä aivan haluamaamme hintaa, vaan aikamoinen tinkaus ja hinnan polkeminen on ollut käynnissä. Tuntuu liittyvän tiiviisti täkäläiseen(kin) kaupantekokulttuuriin... Useimmiten tilanne on kuitenkin ollut se, että on sovittu joku aika tai aikaväli jolloin pitäisi tavata, mutta ajankohdan lähestyessä ostajastakandidaatista ei kuulu sitten enää mitään, vaan hän katoaa kuin tuhka tuuleen. Eikä tietenkään vastaa viesteihin tms. Sängyille on sen sijaan potentiaalinen ostaja tiedossa, joka kovasti vakuutteli puhelimitse ne ostavansa, mutta hänenkin visiittinsä tänne niitä katsomaan on pari kertaa jo siirtynyt.



Torstai-iltana kävimme puolustamassa eurooppalaista kunniaa ja pitämässä Suomenkin värejä esillä, kun Homesteadilla amerikkalaiset opiskelijakollegat haastoivat eurooppalaiset ns. keg raceen, eli kilpailuun, jossa oli tarkoitus tyhjentää mahdollisimman nopeasti tynnyrillinen olutta. Molemmissa joukkueissa taisi lopulta olla 20-30 peluria, joten kovin isosta määrästä ei nuppia kohti ollut kyse ja enemmänkin kyse oli tavallisista kotibileistä, jossa sitten oli tällainen kilpailu ikään kuin sivujuonteena. Kämppähän oli kuitenkin aivan täysi, kuten voi kuvitella, kun tuollaisen 60-70 henkeä ahtaa samaan asuntoon.



 



Perjantai ja lauantai ovat kuluneet pitkälti tätä auton myyntisasiaa hoidellessa ja koittaessa saada sovittua mahdollisimman monta tapaamista ostajien kanssa ja siten tietenkin myös monta tarjousta. Pikavisiitin teimme perjantaina illalla eräisiin kotibileisiin kampuksen vieressä olleeseen kämppään, jossa tutut saksalaiset olivat käyneet aiemminkin pyörimässä. Ei ollut kovin häävi tunnelma ja siispä palasimme 1-2 tunnin päästä takaisin kotosalle. Koulutehtävänsä tältä syksyltä pääosin pulkkaan saanut Sebastiankin heilui mukanamme koko illan.

Tänään lauantaina iltasella menemme nähtävästi vierailemaan Sebastianin vanhemmille, he nimittäin kutsuivat meidät päivälliselle luokseen. Tulemme nähtävästi viettämään myös jouluna jonkun päivän heidän luonaan, sillä seurueemme on ystävällisesti kutsuttu heidän joulupöytäänsä, päivä tosin varmistunee myöhemmin tänään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti