sunnuntai 27. marraskuuta 2011

51. Kolmen viikon loppurutistus

Kiitospäivän loma alkaa olla paketissa ja tässä viikonloppuna on töitä riittänyt koulutehtävien saralla. Jokaiselle kurssille on tekemistä ja palautettavia tehtäviä erässä kahden seuraavan viikon aikana, joillekin jopa useampia. Vaikka täällä työkuorma jakautuukin melko tasaisesti koko lukukaudelle, niin siitä huolimatta vaikuttaisi pieni ruuhka tähän loppuviikoille kasautuvan.

Kansantalouden kursseille joudumme tekemään muutamien sivujen pituiset kirjoitustehtävät annetuista aihesta, kuten työttömyydestä sekä valtiontalouden alijäämistä. Kv-yritysrahoituksen saralla puolestaan viikottaiset quizit jatkuvat yhä edelleen, joten lukemistahti ei tässä sen koommin ole sekään muuttunut miksikään. Investointikurssin puolella Excel-harjoitukset ovat jatkuneet nekin ja viimeiset palautettavat kotitehtävät tulee laittaa opettajalle viikon sisällä. Lisäksi seassa tuntuu olevan kaikenlaista pientä sälää, kuten extratehtäviä sekä quizeja. On hyvä huomata, että täällä kaikki tehtävät vaikuttavat loppuarvosanaan, vaikka osa tehtävistä onkin ns. extraa, joiden avulla arvosanaa on mahdollista korottaa, mutta niiden tekemättä jättäminen ei sinällään arvosanaa heikennä. Olemme pyrkineet myös nämä tekemään melko tunnollisesti jo pelkästään kielitaidon treenaamisen kannalta. Tämän lisäksi Timo tekee vielä LUT:lle yhtä akateemisen englannin kirjoituskurssia, jonka lopputyönä tulee kirjoittaa noin kuuden sivun tieteellinen artikkeli.

San Franciscon reissun aikana oli portaaliimme tullut arvostelut viimeisestä välikokeesta, eli kv-yritysrahoituksen tentistä, josta aiemmassa kirjoituksessa jo ohimennen mainitsimme. Tentissä keskiarvo pyöri jälleen vaatimattomasti 60 pisteen tienoolla ja parhaan arvosanan, ns. "A rangen", taso liikkui ohjeellisen >90%:n sijaan 74%:n tietämillä. Meillä meni koe keskiarvoa paremmin, Timo nappasi 88/100 ja Ville 74/100. Eli A:n vauhdissa vielä toisenkin kokeen jälkeen ollaan tällä kurssilla, toivottavasti tahti kestää vielä loppukokeessakin vajaan kolmen viikon päästä.

Lukukauden lopun ohjelma on sellainen, että seuraavat kaksi viikkoa vielä on luentoja normaalisti ja joulukuun toinen kokonainen viikko sitten on puhtaasti tenttiviikko. Tuolle viikolle meille napsahti maanantaille tentit sekä Introduction to investments -kurssista että International economy -kurssista. Tiistaina on tentti aiheesta Principles of Macroeconomics ja lukukauden huipentaa keskiviikkoillan International business finance -kurssin loppukoe. Tenttiviikon torstaina on myös viimeinen päivä palauttaa makrokurssin kirjoitustehtävä, mutta pyrimme toki saamaan sen kumpikin pakettiin jo ennen tenttiviikkoa, jolloin keskiviikkoillan jälkeen voisi todeta lukukauden olevan paketissa.

Eli toisin sanoen loppua kohti juostaan tässä kovaa vauhtia ja Jenkkisyksyn viimeinen kuukausi pyörähtää käyntiin aivan tuota pikaa. Onneksi aikaa jää myös hieman lomailuun lukukauden jälkeen ennen kuin kotimatka alkaa 3. päivä tammikuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti