lauantai 3. syyskuuta 2011

20. Surffausta @ Bolsa Chica Beach

Perjantaina nukuttiinki melko pitkään (jopa kymmeneen), koska koulua ei ollu tiedossa (kuten ei muinakaa perjantaipäivinä). Aamupalan jälkeen käytiin salilla herättelemässä ja tämän jälkeen hoitamassa muutama "juokseva" asia. Palautettiin sellaset kymmenen pientä kassillista pulloja ja rahaa tästä saimme huimat 3 dollaria ! Täällä palautus menee painon mukaan ja eihän noista meidän muovipulloista hirveesti kertyny.. Ei muutenkaan tuo kierrätyssysteemi näytä täälläpäin toimivan, ainakaan samalla tavalla kuin Suomessa. Käytiin myös ostamassa Villelle uusi (matkustamoon menevä) matkalaukku ja tankkaamassa automme.

Samalla kuitenkin tuossa odoteltiin kuumeisesti Jonin, eli isäntäperheemme pojan soittoa. Olimme sopinu alustavasti, että lähdettäisiin tänään kokeilemaan hieman surffausta ja muutenkin hengailemaan ekaa kertaa yhdessä. Ei oltu oikeestaan kovin optimistisia reissun suhteen, mutta sieltä se soitto sitten tuli !

Lähdettiin reissuun siinä puolen 3 maissa ja mukaan lähti myös saksalainen vaihtarityttö Toni. Itseasiassa Tonin oli tarkotus lähteä vaan samassa kyydissä Huntington Beachille, mutta matkalla selviski sitte että oltiin menossa toiselle rannalle.. Kulkupelinä toimi Jonin chevi, koska meidän Nissaniin ei niin helpolla ois noita surffilautoja viritelty. Semmosen puolen tunnin ajon jälkeen saavuttii sitte Bolsa Chica State Beachille. Siinä sitte viriteltiin märkäpuvut päälle, tosin Timon pitusta märkäpukuu ei kyllä Jonin arsenaalista löytyny. No mutta, kovemmat jätkät ei tarvii turhia apuvälineitä. Kauaa ei ihmetelty, coachimme kerto 10 sekunnissa surffauksen perusteet ja sitten oltiikin jo vedessä!

Rankkaahan tuo melominen oli, ja kuvien sekä videon perusteella myös melkosen koomisen näköstä räpiköintiä. Kyllä siellä kuitenkin eteenpäin päästii ja kohti isompia aaltoja. Ensimmäisillä kerroilla ajotus oli vielä hieman hukassa, mutta loppuje lopuks ennätyksiks laudan päällä tais tulla huikeet 4 sekuntia. Silti fiilis oli sellanen, että MORJESTA KALIFORNIALLE!!!

Jon anto kyllä vedessä vielä hyviä neuvoja, kuten laudalla sijottumisesta. Piti olla aika tarkkana, että paino ei ollu liian takana eikä edessä, ja sitäki tuli vaihdella aallon ja ajotuksen suhtee... Tosiasiassahan surffaus on Jonille vaan harrastus muitten joukossa. Pääasiassa coachimme tykkää musiikista ja opiskelee myös tätä collegessa.


Oli muuten pirun kylmää kyytiä tuo surffaus, tuuli oli sellanen, että ois ehkä pitäny muutama Big Macci vetästä enemmä enne reissuu lähtöö... Kerättiin sitte kylmissämme kamppeet sellasen 2 tunnin rupeaman jälkeen. Päätettiin lähteä syömään, koska nälkähän tuollasessa touhussa tulee. Mentiin Huntington Beachille, joka olikin ihan vieressä, ja siellä meren päällä olevaan Ruby's ravintolaan. Oli kyllä törkeen makee oldschool-hampurilaismesta, just sellanen mitä näkee jenkkileffoissa (taas kerran tuli tää vertaus mielee). Näkymät ja maisemat oli siis aika kohillaan. Siellä vedettiin nassuun hampurilaismättöä pitkästä aikaa (parin päivän tauko). Mutusteltiin rauhassa ja rupateltiin siinä vielä tunnin verra.

Paluumatkalla oltiinki jo aika valmista kauraa ja Homesteadiin saavuttiin siinä 9 maissa. Kiiteltiin siinä tottakai vielä Jonia reissusta, ja kyllähän poika näytti nauttineen myös päivästä. Sovittiin, että reissu ei jäis viimeseks, ja näin todellaki toivotaan! (Alla Timon väsäämä supermakee video!!!)



Huomenaamulla sitten nokka kohti Los Angelesia, ensimmäistä kertaa varsinaisesti (lentohan laskeutu sinne mutta..). Siellä vietetäänki ensimmäine hotelliyö ja huoneki on jo varattu. Tästä reissusta sitte siis seuraavassa julkasussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti