tiistai 30. elokuuta 2011

19. Koulutunnelmia ja kurssiasiaa

Toinen kouluviikkomme pyörähti käyntiin eilen maanantaina ja vuorossa oli viime viikon tapaan Introduction to Investments sekä International Economics.

Aamupäivällä klo 10 menimme siis koululle ja siis vietnamislaisherra Thanh Nguyenin tunnille. Tälle kurssille vuokrasimme oppikirjan kirjakauppa Little Professorista. Kirjat ovat täällä melko kalliita, joten niitä pystyy vuokraamaan lukukaudeksi noin puoleen hintaan ostohinnasta eli noin $ 50. Kirja oli monelle suomalaisellekin opiskelijalle tuttu Bodie, Kane & Marcusin Investments, aikamoinen tiiliskivi. Hieman epäselvää on, että minkä verran kirjaa tullaan tällä kurssilla tarvitsemaan. Muutoinkin herra Nguyenin opetusta on erittäin voimakkaan aksentin vuoksi ajoittain hankala seurata, mutta onneksi aihepiiri on meille suht koht tuttu aiemmista yhteyksistä. Kurssilla siis käydään läpi mm. erilaisia finanssi-investointeja sekä rahan aika-arvoa etc. Kurssiin kuuluu kaksi välikoetta sekä yksi loppukoe. Sen lisäksi syksyn aikana tehdään kahdet pistarit sekä kolme Excel-harkkaa.

Toinen maanantain luento oli siis International Economy, jota opettaa nuorehko naishenkilö nimeltä Huiran (Rachel) Pan. Hän puhuu erittäin hyvin englantia, joskin pieni itämainen aksentti on hänenkin puheessaan. Tälle kurssille emme hankkineet kirjaa lainkaan, sillä opettaja totesi, ettei se ole välttämätön, vaan kurssin voi läpäistä opettelemalla luentokalvot sekä tekemällä muistiinpanoja. Panin opetustyyli on melko perusteellinen ja ekoilla tunneilla on jumpattu pääosin kysynnän ja tarjonnan välisen tasapainon tiimoilla. Kurssiin kuuluu kaksi välikoetta sekä loppukoe. Lisäksi netissä tulee tehdä neljä kotitehtävää sekä yksi kirjoitustehtävä, jonka palautus on marraskuun lopulla.

Tänään vuorossa oli Priciples of Macroeconomics, eli siis kansantalouden makrokurssi. Opettajana toimii rouva nimeltä Morassa Danai, joka myöskin puhuu englantia hyvin voimakkaalla, joskin selkeällä aksentilla. Kuten jo aiemmassa kirjoituksessa kerroimme, tällä kurssilla sivutaan paljon tämän hetken polttavia puheenaiheita. Tänään Danai mm. puhui pitkään Play Station -peli Madden NFL:sta, joka julkaistaan vuosittain vain pienillä muutoksilla ja ihmiset jonottavat uutta peliä jo puolilta öin sen ilmestymispäivänä. Tälle kurssille on viikoittaiset kotitehtävät Aplia-nettisivustolla, josta löytyy myös e-kirjana oppikirja Mankiwin Brief Principles of Macroeconomics. Tuttu opus kansantalouden saralta varmasti useille meistä. Kotitehtäviä ei pysty suorittamaan, ellei maksa $ 90 Aplia.comiin tästä e-kirjasta, ne ovat ikään kuin yksi paketti. Kurssilla pidetään lisäksi pistareita 2-6 kpl syksyn aikana. Myös tähän kurssiin kuuluu kaksi välikoetta sekä loppukoe.


Keskiviikkoiltaisin meillä on neljännen kurssimme oppitunnit klo 19-21.45. Aiheena on International Business Finance ja opettajana myöskin itämaista alkuperää oleva Charng Y Chen. Tämä herra on opetustyyliltään sangen jämäkkä ja kurssi tulee olemaan vaativa. Hän kuitenkin osaa kuitenkin esittää asiat hyvin sekä selkein esimerkein. Meille tulee joka viikko tehtäväksi koulun opiskelijaportaaliin 10-20 kysymyksen kotitehtäväsarja, joihin pitää vastata luettavaksi määrätyujen kirjan kappaleiden perusteella. Tälle kurssille jouduimme ostamaan kirjan uutena, sillä oppikirjaa Foundations of Multinational Financial Management emme löytäneet mistään käytettynä. Tälläkin kurssilla teemme kaksi välikoetta sekä loppukokeen. Nämä kokeet kuitenkin koostuvat pitkälti kotitehtävien kysymyksistä, joten niiden pitäisi auttaa tentteihin valmistautumisessa huomattavasti. 


Näin tiistai-illan ratoksi päätimme vielä kokkailla itsellemme vähän iltapalaa tuossa grillauspaikalla. Kokojyväpaahtoleivistä, ananaksesta, tomaatista, juustosta, punasipulista sekä grillikastikkeesta syntyikin aika herkullisia hampurilaisia!




           

2 kommenttia:

  1. Moikka
    Näkyykö siellä yleisurheilun MM-kisat? Suomalaiset ovat pärjänneet odotetun huonosti.
    Huomenna Kotkan laajennuksen harjakaiset.
    yt T

    VastaaPoista
  2. Morjesta,

    Eipä oo ollu aikaa katella MM-kisoja, eiköhä ne jossai näkyis...(ei meil oo TV:tä) Mutta kyllä ollaa netistä luettu, et huonosti on menny, tosin eipä tuo ny mikää yllätys todellakaa ollu..

    Hyvä, että projekti valmistuu. Katoinki tosta kauppalehestä, että elokuussa automyynti kasvanu kivasti Suomessa.

    Laita muute sähköpostii sitte vaa, jos tulee ns. henk. koht. asioita/kyssäreitä. Nää kommentoinnit ois mielellää näitä blogikirjotuksii tai reissuu slilmälläpitäen.:)

    Ville

    VastaaPoista