tiistai 4. lokakuuta 2011

29. Ekat välikokeet ja tulokset

Tänään saatiin sitten viimeisestäkin välikokeesta tulokset, eli viime viikolla oli 2 ja nyt maanantaina vielä 1 välikoe (Midterm). Käydään tässä kursseittain ja kokeittain hieman läpi, että minkälaisia kokeet olivat ja miten niistä suoriuduttiin.

International Business Finance (Rahoitus) - Viime keskiviikko

Kokeeseen valmistauduttiin lukemalla muistiinpanot, joita ollaan kirjaa lukiessa ja tunneilla tehty, sekä valmistelemalla sallittu lunttilappu. Lunttilappuun sai kuitenkin rustata ainoastaan laskemista helpottavia kaavoja.

Kokeessa kysyttiin jopa 50 monivalintatehtävää, joista noin 15 oli laskutehtäviä. Aikaa kokeen suorittamiseen saatiin 2 tuntia eli kiirettä kokeen kanssa ei tullu. Ehti jopa tarkistamaa kaikki epäselkeet tai vaikeemmat kysymykset. Vastausvaihtoehtoja per kysymys näissä kaikissa välikokeissa on 4, tai ainakin tähän asti on ollu... Eli puhtaalla arvauksella on vaikee raapia pisteitä. Lunttilappu auttoi muutamien vaikeimpien laskujen ratkaisemisessa. Ilman tätä Purchasing Power Parityn ja International Fisher Effectin laskemisessa olisi saattanut tulla (pahempia) sekaannuksia.


Timon pisteet = 84 / 100
Villen pisteet = 80 / 100

luokan keskiarvo = 58,5 / 100
luokan korkein tulos = 94 / 100 (saksalaine vaihtarikaverimme)

Eli aikas hyvin kokeesta suoriuduttiin, tosin Villeä jäi hieman kaivelemaan 10 kysymyksen missaaminen, koska rahoitusta on kuitenkin jonku verran tullu opiskeltua jo Suomessa (lyhyen sivuaineen verran). Painoa tämän kurssin loppuarvosanasta välikokeella on 20%. Timo näytti heti ensimmäisessä välikokeessa, että rahoitus on hallussa ja vuodet Osuuspankissa ei oo menny lusmuillessa.

Principles of Macroeconomics (Kansantalous) - Viime torstai

Koetta edeltävinä tunteina (aamulla) lukaistiin powerpoint -slaidit läpi ja kyseltiin toisilta vaikeimpia/tärkeimpiä asioita. Näillä eväillä lähdettiin kokeeseen, sillä edellisenä päivänä välikoe loppu vasta kymmenen aikaa illalla.

Tässä midtermissä oli sitten 34 kysymystä, joista laskutehtäviä oli vain muutama bruttokansantuotteeseen (GDP) liittyvä "ynnäystehtävä". Koe tuli suorittaa yhden luennon ajassa, eli 1h ja 15 min. Kiire ei tämänkään kokeen kanssa tullut, mutta viimeisimpinä luokasta kuitenki poistuttii. Kysymykset oli justiinsa sellasia, kuin mitä odoteltiinki. Eli täysin samanlaisia kuin mitä aikaisemmassa "pistarissa" (Quiz) oli ollu. Ainoona harmina oli opettajan tuomat laskimet, joiden kanssa plussalaskun laskeminenkin tuntu turhauttavalta.


Timon pisteet = 25 / 34
Villen pisteet = 31 / 34

luokan keskiarvo 24 / 34
luokan kokein tulos 31 / 34

Noihin pisteisiin ansaitaan vielä yhdet ekstrapisteet, jotka opettaja lupasi yhdeltä tunnilta. Kyseiseen pisteeseen riitti oikea-aikainen läsnäolo.:) Tosin suoraselkäset suomalaisethan ei oo vielä missannu yhtäkään luentoa täällä...

Introduction to Investments (Rahoitus) - Maanantai

Kokeeseen lukeminen alotettiin sunnuntaina ja se käsitti oikeastaan kirjan harjoitustehtävien tekemisen yhdessä sekä omien lunttilappujen valmistelemisen. Tällä kertaa lunttilappuun sai kirjoittaa mitä tahansa, joten tekemisessä menikin vähän kauemmin. Samalla tuli myös powerpoint -slaidit lukastua.

Kysymyksiä arvopapereista tentattiin yhteensä 25 kappaletta ja näistä noin puolet oli matemaattisia. Aikarajana toimi niin ikään 1h 15 min, mutta kiireeltä tällä kohtaa ei vältytty. Tarkastamiseen ei jäänyt aikaa ollenkaan ja askarruttavinkin laskutehtävä jäi laskematta (ei osattu parissa minuutissa ratkaista).

Timon pisteet = 20+ / 25
Villen pisteet 22 / 25

luokan keskiarvo = 19 / 25
luokan korkein tulos = 24 / 25

Montaa missausta ei siis kokeessa tehty ja kyllähän siellä muutamat aika hämärät kysymykset oli ujutettu joukkoon. Pääsääntöisesti kuitenkin helppoja kysymyksiä ja juuri niistä asioista, joita tunneilla on tullu käsiteltyä. Lunttilapusta ei muuten juurikaan ollu hyötyä, muutama kaava tuli paperista varmistettua.

JOHTOPÄÄTÖS => kyllähän täällä ihan hyvin suoriudutaan, vaikka vieraalla kielellä opiskellaanki !

                                         -----------------------------------------------------------

Seuraava välietappi koulun saralla on tiedossa ensi viikon keskiviikkona, jolloin International Economyssa tentitään välikokeen merkeissä. Tiedossa on 7 kappaleen alue, johon ollaan jo melko mielenkiintoisia käppyröitä globaalista taloudesta ja vaihtamisesta piirrelty. Koetta pitäisi kuitenkin helpottaa se, että kyseisiä käppyröitä ei tarvitse omalla kynällä suhrata, vaan tarkoituksena olisi löytää taas oikeat vaihtoehdot 4 vastausvaihtoehdon joukosta.

Saatiin muuten tuossa äsken semmonen 38 tuuman HD-taulutelkkari ja blue-ray -soitin naapureilta (Sebastian & May). Sebastian tuli ovulle koputtelemaan ja kyseli, että huolitaanko telkkaria lainaan vaihdon loppuajaksi. No nyt sitten katellaanki leffat vähän isommalta ruudulta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti