maanantai 17. lokakuuta 2011

35. Kurpitsoiden kaiverrus

Olimme aiemmin todenneet naapureillemme Maylle ja Sebastianille, että pitäisi tähän Halloween -kulttuuriin tässä tutustua ja ainakin ne kurpitsat päästä kaivertamaan. Ja kuten arvata saattoi, asiahan pistettiin hoitumaan sitten heidän toimestaan. He olivat viikonloppuna käyneet jonkinlaisella kurpitsatilalla hakemassa inspiraatiota ja tänään meitä odotti heidän asunnollaan neljä kurpitsaa sekä kasa veitsiä, lusikoita ym. työkaluja.

Olimme hiukan vilkaisseet etukäteen netistä, että minkälaisia malleja sitä maailmalla noista kurpitsoista on tavattu veistellä ja sen jälkeen päästimme luovuutemme valloilleen. Pientä lisäpuhtia tekemiseen toi se, että katsoimme eilen illalla elokuvan nimeltä Nightmare Before Christmas, joka on miltei 20 vuotta sitten ilmestynyt Halloween-kaupungin asukeista kertova animaatioelokuva.


Kurpitsan kaiverrusoperaatio alkoi sillä, että ekana hahmoteltiin tussilla kurpitsan kylkeen tussilla kuvio, jota olisi tarkoitus lähteä kaivertamaan. Sen jälkeen alkoi massiivisin osuus, eli kurpitsan tyhjentäminen. Aluksi veitsellä leikattiin kurpitsan päältä tämä vihreä tynkä irti siten, että se oli vielä laitettavissa takaisin kurpitsan päälle ikään kuin kanneksi myöhemmin. Kurpitsan sisus oli pääosin ontto, mutta siellä oli hieman porkka-/lantturaastetta muistuttava limainen massa sisällä ja sen seassa paljon siemeniä. Lisäksi kurpitsan haju oli kyllä ikimuistoinen.


Varmaankin liki tunnin kestäneen kovertamisen ja kaivelun jälkeen kurpitsa oli saatu siinä määrin puhtaaksi, että siihen oli mahdollista alkaa tehdä jonkilaisia muotoja. Kurpitsan pitää kuitenkin olla sisältä puhdistettu kaikesta tästä limaisesta massasta, sillä massalla on taipumus alkaa mädäntyä todella nopeasti, joten käytännössä jäljellä on oltava pelkkä kuori, jotta kurpitsalyhdyn elinikä vähän edes pitenisi.


Aluksi homma meni hiukan harjoittelemiseksi ja ihmettelyksi, mutta lopulta päästiin aika hyvin kiinni juonesta. Jokainen meistä teki hieman erilaisen "Jack O'Lanterninsa", joten lopputuloksena syntyi komea kokoelma. Me kaiversimme lyhdyistämme vieläpä kaksipuoleiset! Molempien lyhdyissä ensimmäistä puolta somistivat komeat irvistykset, mutta toiselle puolelle Ville taiteili Nightmare Before Christmasista tutun Oogie-Boogie -hahmon ja Timo puolestaan Halloween -sloganin "Trick or Treat". May taiteili puolestaan samaisen elokuvan Jackia muistuttavan pyöreäsilmäisen hahmon, kun Sebastian puolestaan luotti komean pepsodenttihymyn voimaan tässä(kin) asiassa.


Nyt nämä komeat veikkoset vartioivat meidän oven edessä ja pitävät kaikki pahat henget sun muut limanuljaskat poissa kämpästä!


Loppuun todettakoon, että saimme eilen tulokset myös viimeisestäkin välikokeesta, eli international economystä. Saimme kumpikin tentistä samat pisteet, eli 56/60 (= 93%), mikä tarkoitti sitä, että olimme missanneet kaksi kysymystä 30:stä. Kurssilla oli ollut yksi opiskelija, joka oli saanut yhtä kysymystä vaille täydet pisteet ja keskiarvo oli kaiketi 78%:n tietämillä, mikä tarkoitti noin 47 pistettä. Reilusti yli keskiarvon oltiin siis jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti