torstai 13. lokakuuta 2011

33. Brasialainen BBQ


Olemme päättäneet luopua blogimme sekalaisen häilyvästi vaihto-opiskeluun liittyvästä teemasta. Eihän se varmaan edes oikeasti kiinnosta ketään. Täst edes blogimme keskittyy vain kulinaristisiin asioihin ja hyvästä ruuasta saataviin oraalisiin nautintoihin. Tämä siksi, että olemme pitkällisen punnitsemisen jälkeen tulleet siihen tulokseen, että syöminen on paljon mukavampaa kuin opiskelu.


Noh, vitsi vitsinä. Ruokapainotteisuus kuitenkin saa tässä merkinnässä uutta jatkumoa, sillä tänään torstaina tarjoutui naapuriemme opastuksella mahdollisuus lähteä kokeilemaan brasialaista barbeque-ruokaa. Ravintola sijaitsi Fullertonin ja Anaheimin rajalla, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Homesteadilta.

Ravintolan nimi oli Amazon Churrascaria - Brazilian BBQ Buffet. Näin torstai-iltana ravintolassa oli rauhallista, joten meitä palveltiin hyvällä pieteetillä. Homma lähti liikkeelle siitä, että kun olimme saaneet juomat tilattua, niin lähdimme kiertämään ravintolan keskellä ollutta salaatti- sekä lisukekeidasta isot lautaset kourassa. Pöydät notkuivat erilaisia salaatteja, katkarapuja, kastikkeita (mm. kanastroganoffia), paistettuja simpukoita, juustoleipää, perunamuusia ym ym ym. Ja tämä kaikki oli pelkkää lisuketta.











Varsinainen pääasia ravintolassa oli liha, jota tarjoilijat kantoivat pöytään miekoilla. Liha oli siis pujotettu miekkaan ja tarjoilivat veisteli kimpaleesta sellaisia siivuja kuin haluttiin ja halutun määrän myöskin. Ensin tuli jonkinlaista nautaa, sitten makkaraa, kanaa, possua, lammasta... Kaikkea mitä kuvitella saattoi.



Homma pelasi siten, että meillä oli pyödässä pieni puupalikka, jonka toinen pää oli maalattu vihreäksi ja toinen punaiseksi. Kun palikka oli pöydällä vihreä pää ylöspäin, tarkoitti se sitä, että haluamme pöytään lisää lihaa. Punainen tarkoitti tarkoitti tietysti, että nyt riittää vähäksi aikaa. Mikäli halusi laskun, kaadettiin palikka pöydälle kyljelleen. Tarjoilija kulki pöydissä kokoajan miekan kanssa ja koska ravintolassa oli väkeä vain muutamassa pöydässä, tuli lihaa sangen kiitettävällä frekvenssillä!

Alligaattoriakin näkyi olevan listalla (tämän huomasimme vasta lähtiessämme mainoksesta), mutta se ei meidän tarjoiluumme tällä kertaa kuulunut. Eipä sikäli, olimme niin täynnä tunnin lihan lappaamisen jälkeen, että pelkkä ajatus syömisestä aiheutti epämiellyttävän olon ylävatsaan!
  

Niin ja mainitaan nyt tähän loppuun sekin, että eilen oli tällä erää vika midterm. Seuraavat on sitten muutaman viikon päästä. Tämä tuntui menneen meillä ihan mukavasti ja tuloksia vielä toistaiseksi odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti