lauantai 5. marraskuuta 2011

40. Ville Itälä vierailulla!

Keskiviikkona päivällä huomattiin sattumalta koulun ilmoitustaululla mainos, että yhdessä salissa kampuksen reunalla järjestetään torstaina iltapäivällä keskustelutilaisuus aiheesta Euroopan Unionin tulevaisuus. Lappuun oli myös laitettu tutunnäköisen miehen kuva ja vieressä oli mainittu, että "alustajana toimii suomalainen europarlamentaarikko ja ex-ministeri Ville Itälä". No tästähän Suomi-pojat sitte innostu, että kyllähän me nyt Villen jutut mennään kuuntelemaan! Äkkiä vaan viidakkorumpu laulamaan muillekin heimoveljille (lue: Juuso ja Pete), että nyt on tuttu kaveri juttelemassa CSUF:llä.

Torstaina sitten makron tunnin päättyttyä kirmasimme toiselle puolen kampusta, jossa Itälä olikin jo aloitellut alustustaan. Tila oli melko pieni ja viimeistä tuolia myöten täysi, joten jäimme seisoskelemaan taustalle. Ville ei malttanut kovin kauaa paikan päällä seisoskella, kun luennossa ei vaikuttanut mitään uutta tulevan ja paikatkin olivat kehnot, mutta Timo jäi uteliaisuuttaan seisoskelemaan ja odottelemaan, josko tulisi tilaisuus vaihtaa Itälän kanssa muutama sana.

Puheessa ei meille mitään suurempaa uutta tullut, lähinnä Euroopan ja etenkin Kreikan tilanteen vakavuutta Itälä puheessaan painotti. Oikeastaan suurin osa näistä asioista oli tuttuja niille, jotka ovat seuranneet suomalaisia (tai muutoin eurooppalaisia) talousmedioita ja siten pitäneet itseään kärryillä tilanteesta. Lisäksi hän kertoi paljon EU:n viimeisimmistä toimista ja keskusteluvaiheessa joutui täkäläisille avaamaan monelta osin EU:n järjestelmää ja sekä toimintaperiaatteita, sillä EU valtioiden liittona eroaa aika paljon jenkkiläisestä federaatiosta, joka on luonteeltaan liittovaltio.
  
Tilaisuuden jälkeen Timo, Juuso ja Petri päättivät, että kyllähän sitä nyt pitää mennä maamiestä morjenstamaan ja pyytää ryhmäkuvaan! Itälä osoittautui oikein mukavaksi ja rennoksi kaveriksi, jutteli siinä kanssamme varmaan 15-20 minuuttia kaiken maailman asioista. Hän oli selkeästi hyvillään siitä, että täältä löytyi suomalaisia opiskelijoita ja että olimme tulleet tähän tilaisuuteen käymään. Hän kertoi myös, että hänellä on paljon tuttuja Kaliforniassa ja idea tästäkin luennosta oli alunalkaen lähtenyt liikkeelle siitä, Itälät olivat perhelomalla elokuussa näissä maisemissa ja tätä tilaisuutta luotsannut professori oli Itälän tavatessaan pyytänyt tätä juttelemaan Euroopan talouskriisistä yliopistolle. 



Hauska yhteensattuma kuitenkin, että me huomattiin ilmoitus ja päästiin paikan päälle myös! Salissa oli muuten kaksi lippua: EU-lippu ja USA:n lippu. Kuvaan valittiin Jenkkilippu, sillä Itälä naurahti, että "Otetaan tän lipun ympärillä, tuon toisen lipun kanssa voidaan sitte ottaa kuvia Suomessakin!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti