lauantai 12. marraskuuta 2011

41. Toinen midterm -kierros vauhtiin

Marraskuun toinen viikko alkoi meillä tenttien merkeissä. Maanantaina oli investointien toinen välikoe ja torstaina sitten kansantalouden makro. Viikonloppuna otettiin kuitenkin aikalailla rennosti, eikä kovin suuria valmistautumisia etenkään maanantain kokeeseen tehty. Oikeastaan lähinnä sunnuntaina kirjoittelimme kaava- & muistiinpanolappuset, jotka sai olla mukana tentissä. (Ja jos aivan totta puhutaan, niin viikonloppu meni itse edestään jo senkin takia, että naapurustoon muutti viisi ruotsalaista kaveria, joiden tupareita tarvitsi juhlia kahtena iltana. Sillä oli oma osuutensa tämän tenttivalmistautumisen "tiiviyden" kanssa. Noh, nytpähän on pojat sitten toivotettu kovasti tervetulleiksi Homesteadiin!)

Investointien tentistä oli vietnamilaisopettajamme saanut ehkä hieman kinkkisemmän kuin mitä oletimme. Kuitenkin kuten meidän kursseillamme aina, myös nyt koe koostui kokonaan monivalintatehtävistä, joista sai yhden pisteen kustakin maksimipisteiden ollessa 25. Muutamien laskujen laskujen kanssa tulikin taisteltua tentissä hieman pidempään ja siitä sitten seurasi pienehkö kiirus loppuvaiheessa. Yleisestikin ottaen ei täällä mitenkään liikaa aikaa näihin tentteihin ole, sillä pääsääntöisesti aikaa on käytettävissä se normaalin oppitunnin 75 minuuttia ja jos kokeessa on 25-35 kysymystä, joista vieläpä osa sisältää laskemista ja kaavojen soveltamista, niin aikaa ei juuri jää hukattavaksi. Kokeen aiheet käsittelivät mm. joukkovelkakirjaportfolioiden hallintaa, tehokkaita markkinoita sekä erilaisten tuotto-odotusten diskonttaamista.

Tenttitulokset tulivatkin taas ripeästi, kuten herra Thanh Nguyenilla on tapana, ja jo ennen keskiviikon luentoa oli tiedossa miten tentti meni. Ville onnistui tässä tentissä hieman Timoa paremmin, kuten edellisessäkin investointien tentissä. Villen pisteet olivat 20.75/25 ja Timolla 18/25. Luokan keskiarvo oli kuitenkin 17.1 ja mediaani 17.5, joten komeasti oltiin molemmat kurssin paremmassa puoliskossa.

Tässä vaiheessa jo vaikuttaisi olevan selvää, että opettaja tulee ehkä hieman joustamaan ja sopeuttamaan loppuarvostelun skaalausta alaspäin. Yleensä skaalaus on sellainen, että 60% vaaditaan läpipääsyyn ja siitä sitten 10%:n sykleillä arvosana nousee niin, että 90% pistettä riittää A-:een ja sitten 93-94%:ia A:han, joka on paras arvosana. Opettajan puheista päätellen nähtävästi tällä kurssilla läpipääsyn raja tulee olemaan korkeintaan 55-57%:n tienoolla ja ns. "A-range" tulee alkamaan 87-88%:n kieppeiltä. Muut arvosanat toki sopeutuvat siihen väliin.

Toinen tenttimme sitten oli makro torstaina. Tähän skarppasimme hiukan maanantain tenttiä enemmän, sillä tiesimme, että tästä tentistä saattaisi olla mahdollista saada erittäinkin hyvä arvosana, sillä aihealue oli melko helppo ja meille osin entuudestaan tuttu (työttömyysasteet, keskuspankkien avomarkkinaoperaatiot yms.). Kysymyksiä oli 35 ja aikaa sama 75 minuuttia. Koe itsessään tuntui menneen suht ok ja tässä vielä odottelemme, että millaiset arvosanat sieltä sitten ensi viikolla tulee. Molemmilla on kovasti odotuksissa noin 90%:n tulos, katsotaan miten sällien käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti