torstai 17. marraskuuta 2011

44. Tenttikierros finaaliin

Laitetaampa sitten hiukan koulukuulumisiakin, ettei kukaan pääse sanomaan, etteikö täällä opiskeltaisi kovaa tahtia!!

Nyt tässä kuun puoleen väliin mennessä vedettiin siis toinen kierros välikokeita, eli midtermejä. Kuten aiemmissa tarinoissa jo kerrottiin, tuo investointien koe meni suht odotetulla tavalla ja kansantalouden makrostakin odotuksissa oli hyvät arvosanat.

Makron arvostelu tulikin alkuviikosta ja tuotti pientä yllätystä. Timon pisteet olivat 31/34 ja Villen 28/34 luokan keskiarvon ollessa 24-25 pisteen tienoolla. Paras arvosana oli 33 pistettä, mutta A:han oikeuttavia pisteitä (>90%) oli kaiketi vain viisi ja siis Timo nähtävästi yhtenä näistä. Taas kerran jatkui silti tämä keskitasoa parempi trendi, josta voidaan kai hyvillä mielin olla ylpeitä!

Kyseisen kurssin iranilaislähtöinen, hieman varttuneempi naisopettaja on melko omalaatuinen persoona, vaikkakin todella mukava ja ehdottomasti oppilaiden puolella monessa asiassa. Hänellä on hauska tapa jakaa lisäpisteitä tentteihin sekä pistokokeisiin täysin mielivaltaisesti, useimmiten siitä hyvästä, jos on saapunut tenttiä tai quizia seuraavalle luennolle, joissa joskus on hieman yleisökatoa ollut. Edellisen quizin jälkeen hän lupasi alkutunnista yhden pisteen kaikille, kun huomasi luokasta kolmanneksen olevan poissa. Kuitenkin kun luennolla oli niin hyvä meininki ja oppilaat aktiivisia, niin tunnin lopussa hän päätti antaa vielä toisen pisteen kaikille, kun viihtyi itse omalla luennollaan niin hyvin. Lisäksi joka viikko on tehtävänä yksi extra tehtävä, joita tekemällä voi koittaa saalistaa lisäpisteitä loppuarvosanaan.

Keskiviikkona meillä oli tällä erää viimeinen välikoe ennen joulukuun puolen välin loppukokeita. Aiheena oli International business finance, kuinkas muuten... Koealue ei tällä kertaa pitänyt sisällään juurikaan laskemista, joten tiedossa oli suht tanakka ja teoriapainotteinen tentti. Monivalintaa kuitenkin kaikki kysymykset. Viikoittaiset netti-quizit auttoivat kuitenkin valmistautumisessa, joten hirveää loppurutistusta tähänkään tenttiin ei tullut tehtyä, sillä lukuhommia on tehty tasaisesti pitkin matkaa.

Tentti oli jälleen tämän aasialaismiehen aiempien testien tapaan todellinen "setämiehen erikoinen", josta löytyi sitten kyllä kysymyksiä laidasta laitaan. 10 ekaa kysymystä tuntuivat aika helpoilta, mutta sen jälkeen vaikeustasoa ruuvattiin aivan toiselle kantille ja haastetta lopulta oli aivan riittämiin. Tentissä oli kokonaisuudessaan 50 kysymystä ja aihepiiri käsitteli pääosin valuuttakurssien vaihteluilta suojautumista kansainvälisessä yrityksessä ja erilaisia johdannaisinstrumentteja sekä niiden hyödyntämistä mm. valuutta- ja maariskien hallinnassa.


Tenttiin sai ottaa mukaan yhden kaksipuolisen A4:n, johon sai etukäteen tehdä muistiinpanoja. Toisin sanoen siis lunttilapun. Alla olevassa kuvassa saksalaisen kurssikaverimme sangen pieteetillä tehty lunttilappu, joka varmaan vastasi laajuudeltaan noi 15 A4:sta!! No kaverilla tais olla vähä paineita saada hyvä arvosana. Tentithän täällä tehdään kuvan vihreälle vastauslomakkeelle, jonka opettajat lukevat optisesti koneella, joten sen myötä vastaukset saadaan yleensä muutamassa päivässä. Oheisen kuvan tsemppausviestin sai Ville Panda Expressin jälkkäri-onnenkeksistä. Eli pidetään vaan katse omassa paperissa, niin hyvä tulee :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti