maanantai 22. elokuuta 2011

15. Ensimmäinen koulupäivä - CSUF

Aamulla oli herätys soimassa 7.00 ja siinä sitte aamutoimien jälkee lähdettii fillaroimaa kohti kampusta 8 maissa. Käytiin ensiks varmistamassa vaihtareitten koordinaattorilta Jean Hottalta, että ei tarvita minkään näkösiä lupalappuja kurssien vaihtamiseen. Kuten edellisessä todettiin, vaihdettiin sukelluskurssi makroekonomian kurssiin, joka oli oikeastaan ainuita vapaana olevia "peruskursseja" enää tässä vaiheessa.


Tämän jälkeen käytiin tutustumassa kampuksen liikuntakeskukseen ja tiedusteltiin saataisiinko käyttää sitä maksutta. Tsekkausten jälkeen valvoja totesi, että kyllähän se onnistuu! Tästä etiäpäin päästään käyttämään kaikkia liikuntakeskuksen palveluja näppäilemällä kampustunnuslukumme ja laittamalla kätemme sormen tunnistukseen. Ja palveluthan ovat sitten melko monipuoliset ja hienot!! Kyllä nyt passaa käydä salilla, seinäkiipeilemässä, uimassa jne. tuntien välissä tai jälkeen!

Sitten mentiinkin meidän osastolle eli kauppatieteiden rakennukseen. Siinä sitten vielä hengailtiin Starbucksin pöytien ääressä (rakennuksen sisällä Starbucks) ja tsekkailtiin tulevia kouluasioita ilmasen WiFin avulla. Todettiin taas kerran, että kyllä jää jenkit on tehokkaita asiakaspalvelussa. Yksi myyjä vain rahasti ja kirjoitti nimen mukiin. Neljä muuta tyttöä tykittivät erikoiskahveja mukeihin ja huutelivat nimiä valmistumisen mukaan...

10.00 starttaskin sitte ensimmäine luento, kurssina Introduction to Investments. Proffa oli Vietnamista kotoisin ja englanninkielen lausuminen oli melkosen hataraa, kyllä kaikkia oppilaita hieman huvitti... Myönsi kyllä asian suoraan, että puhuu kolmea kieltä, mutta kaikissa kielissä on suuria puutteita. Käski kuitenkin pysäyttämään, mikäli joku asia ei tulisi ymmärretyksi. Tunti aloitettiin nimenhuudolla, jossa samalla jokainen pääsi esittelemään itsensä ja kertomaan lyhyesti mitä mieleen juolahti. Kerroimme tietenkin mistä päin tulemme, koska 50 oppilaan luokasta 5 oli vaihto-oppilasta (meidän lisäksi 3).

Luennoitsija kyselikin ahkerasti kysymyksiä heti ensimmäisellä luennolla, joten tunti oli hyvin interaktiivinen (koko oli tähän myös sopiva). Olimmekin heti aktiivisimmat opiskelijat, sillä aihe oli tuttu LUT:ssa käytyjen kurssien ja pankkikokemuksemme johdosta. Ville taisi tunnin aikana vastata 5 eri kysymykseen...

Luennon jälkeen käytiin sitte syömässä ruokalakompleksissa, josta löytyi sellaset 10 erilaista ravintolaa, joten kaikkea mahollista ruokaa kyllä löytyy. Valitsimme kiinalaisen ravintolan, josta otimme kasviksia sekä kanahässäkkää, hieman erilaisin annoksin kuitenkin.

Klo 13.00 alkoi sitten toinen (ja viimeinen) luento. Molemmat luennot kestivät muuten 75 minuuttia ilman taukoa. Aiheena tällä kertaa oli International Economy ja proffana nainen, joka puhui hyvin selkeää ja rauhallista englantia. Tunnin alussa ei ollut nimenhuutoa tai esittelyä, vaan lista kiersi luokan ympäri, jotta läsnäolo tulisi kuitatuksi. Luento oli itseasiassa todella mielenkiintoinen vaikka aihe onkin jollaintapaa tuttu. Oli kuitenkin kiva kerrata esim. GNP:n ja GDP:n eroja, jotka luennoitsija esitteli todella hyvien esimerkkien avulla. Kyseistä kurssia kumpikaan ei ollut kuitenkaan vielä Suomessa ottanut. Muutenkin kansiksen lukeminen on jäänyt Suomessa Mikron ja Makron perusteiden varaan.

Varmistimme vielä luennon lopuksi, että voimme kyseisen kurssin ottaa, vaikka "ennakkotietokurssia" ei oltukaan käyty (varsinkaan jenkeissä). Proffa kertoi, että onnistuuhan se ja lisäsi vielä, että itseasiassa vaihto-opiskelijoiden menestyksestä kurssilla on ihan hyviä kokemuksia. Noh päässäänpähän rikkomaan tämäkin "historia".

Koulupäivän päätteksi (huimat 150 minuuttia opiskelua) lähdettiinki sitte Titan Shoppiin, eli kauppaan jossa myydään koulunleimoilla varustettua tavaraa. Tätä tavaraa onkin sitten jonkin verran, eli yliopistosta muistuttavissa esineissä ja vaatteissa löytyy valinnanvaraa... Ville sekosi täysin Under Armour-osaston edessä ja ostikin heti käyttöön kyseisiä vaatteita koulun logoilla. Hinnat olivat todellakin Suomea halvemmat ja kyseinen merkki on vieläpä todella laadukas. Näinpä kyseiset ostokset pitäisi säilyä hyvin pitemmän aikaan myös Suomessa. Timo katsasti tarjontaa järkevämmin, mutta monia potentiaalia "lankeamiskohteita" taisi löytyä...

Kauppavisiitin jälkeen poljettiin sitte kämppäalueelle ja pulahdettiin altaaseen (tämähän harvemmin tapahtuu Suomessa). Huomenna tiedossa olisi vain yksi luento ja ainakin visiitti autokauppaan. Otetaan aseeksi tällä kertaa isäntäperheemme teräsmies-Mike, joten eiköhän autoasiaan aleta saamaan selvyyttä. Lopuksi vielä muutama kuva HUIKEASTA kampusalueestamme!:)














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti