sunnuntai 28. elokuuta 2011

18. Päiväretki Premium Outletiin

Lauantaina meidän oli tarkoitus lähteä Los Angelesiin katsomaan Chinatownin festivaaleja, mutta kuinka ollakaan matkaseuraksi ja oppaiksi aikomamme saksalaiset opiskelijakollegat olivat sairastuneet iltayön tuntien myötä ns. downtownin tautiin (eli kantakaupungilla bilettämisestä koituneeseen kaameeseen kapulaan). Heistä ei siis ollut aamupäivällä lähtemään mihinkään, joten polkaisimme käyntiin suunnitelman B.

Varasuunnitelmamme oli siis lähteä tutustumaan lähellä Palm Springsiä olleseen Premium Outletiin, eli laatuvaatteita myyviin tehtaanmyymälöihin sekä outlet-putiikkeihin. Lähdimme hieman klo 11 jälkeen tien päälle ja ajoimme vuoristojen halki hieman toista tuntia. Vuoristomaisemat olivat matkalla aivan huikeat, etenkin Riversiden jälkeen, ennen ostoskeskusta. Suorastaan postikorttimaisemia, oheinen video kertokoon omaa kieltään!


Saavuimme Desert Hillsin Premium Outletiin todella kuumassa ja kosteassa ilmassa. Kyseinen ostoskeskittymä on pienen kaupungin kokoinen ja suurimmalla osalla tunnetuista vaatebrändeistä on siellä oma myymälänsä (Vans, Diesel, Levis, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein, Armani, Burberry vain muutamia mainitaksemme). Hintataso on todella edullinen, alennukset jokaisessa myymälässä olivat 25-60 %:n välillä ja lähtöhinta ennen alennustakin oli helposti kolmanneksen suomalaisia vaateliikkeitä edullisempia.

Kiersimme ensin yksissä tuumin läpi kiinnostavat kaupat ja katselimme mikä hintataso on ja mitä kaikkea paikan päältä löytyy. Olimme kaikesta näkemästämme erittäin vaikuttuneita, kuten varmasti jokainen, jota kiinnostaa edes tippaakaan se, mitä aamulla kiskoo vaatekomerosta niskaansa! Merkkivaatteet tuntuivat suomalaisen näkökulmasta katsottuna suorastaan halvoilta ja se meinasi sitten hiukan kostautuakin.

Kun olimme luoneet pikasilmäyksen ympärillemme, päätimme hajaantua ja lähteä kumpikin tekemään tahoillemme omaa ostoskierrosta. Tämä oli sikälikin kätevää, että tykkäämme kumpikin melko erilaisista vaatteista ja saimme siis katsella ja ihmetellä rauhassa mitä halusimme. Puolentoista tunnin kiertelyn jälkeen saavuimme sovittuun tapaamispaikkaan ja päätimme kopata vielä pirtelöt matkaevääksi ennen lähtöä takaisin kohti Fullertonia.



Kaiken kaikkiaan Villeltä hujahti kauppoihin yhteensä euroissa noin 220, Timon selvitessä noin 180 eurolla.
Lista ostoksista ja hinnat suurpiirteisesti ohessa, jos jotakuta kiinnostaa verrata tuotemerkkien hintaa kotoiseen hintatasoon:





Timon ostokset (hinnat verollisia noin hintoja):
1 x Polo Ralph Laurenin kengät, n. $ 28
1 x Polo Ralph Laurenin pinkki pikee, n. $ 35
3 x Polo Ralph Laurenin valkoset bokserit, yht. n. $ 21
1 x Quicksilverin shortsit, n $29 $
2 x Hugo Boss Orange pikee (musta ja valkonen), yht. n. $ 43
1 x Tommy Hilfiger t-paita, n. $ 11,5
1 x Calvin Klein lippis, n. $ 15
1 x Calvin Klein hajuvesi, n. $ 37
1 x Calvin Klein paita, n. $ 27
---------------------------------------------
Euroissa yhteensä n. 180.



Villen ostokset (hinnat verollisia noin hintoja):

5 x Pacsun t-paita, yht. $ 61
1 x Tommy Hilfiger pikee, $ 19
1 x Saycony lenkkarit, n. $ 96,
1 x Vans pipo $ 11,
1 x Nike hihaton paita $ 14
1 x Diesel farkut $ 128 
---------------------------------------------
Euroissa yhteensä n. 220.


2 kommenttia:

  1. Moikka
    Täällä alkaa kelit vihdoin viilentyä. Viikonloppuna oli 26 ja rapiat. Ainakin Lemillä, joka on...
    Tuosta kv rahoituksen luennosta: kaikki japanilaiset isot valmistajat (mm Toyota, Honda) tekevät (myös alihankinta) Jenkkilässä myytävät autonsa USA:ssa, joten voisi tarkentaa, miten se vaikuttaa taalan ja jenin arvoihin.
    rt Pappa

    VastaaPoista
  2. Lopulta se raha kuitenkin virtaa Japaniin, jolloin myydään dollareita ja ostetaan jenejä... Tällöin jeni vahvistuu ja dollari heikentyy...

    VastaaPoista