tiistai 16. elokuuta 2011

11. Visiitti koululle ja Ikeaan


Saatuamme asuntohommelit kutakuinkin kuntoon, päätimme että hoidetaan ilmoittautuminen koulun suuntaankin pakettiin saman tien. Lähdimme siis heti aamusella käymään yliopistolla ja uusi saksalainen kaverimme Fabian liittyi seuraamme.


Kysyimme koulun pihalta eräästä infopisteestä neuvoa siitä, että missä on kv-toimisto koululla. Saimmekin näppärän kartan ja löysimme eräästä isosta rakennuksesta tuon toimiston. Pian kuitenkin selvisi, että tämä toimisto ei ollut se, johon meidän suomi-poikien tulisi ilmoittautua. Fabian kuitenkin jäi tänne hoitamaan kuvioitaan. Me sen sijaan suuntasimme uusien ohjeiden kera naapuritaloon tien toiselle puolelle.

Pienen kiertelyn jälkeen löysimme päärakennuksen takaa University Hallin, jonka toisesta kerroksesta löytyikin toimisto, jossa piti majaansa myös aiemminkin mainitsemamme Jean Hotta. Hän tulikin tervehtimään meitä iloisesti ja meidät opastettiin muutaman lomakkeen kanssa naapurihuoneeseen hoitamaan ilmoittautumista sikäläisten virkalijoiden kanssa. Oikeastaan nää virkailijat oli sikäläisiä opiskelijoita, jotka olivat jelppimässä vaihtarien vastaanottamisprosessissa ja tuntuivat olevan oikein mukavia. Yksi heistä sattui muistamaan edelliset Suomen vaihtarit ja vieläpä muisti muutamia suomalaisia fraaseja, joita edellinen porukka heille opetti. Ne eivät kuitenkaan olleet valtaosaltaan aivan painokelpoista tekstiä, joten jätetään tässä yhteydessä mainitsematta... Tosin myönnettäköön, että pokka petti täysin kummaltakin meistä, kun aasialaislähtöinen kaveri latelee silkalla suomen kielellä herjauksia mm. rakkaasta skandinaavisesta länsinaapuristaamme ja vieläpä tarkalleen tietää, että mitä hän huutelee :D

Kun muut rutiinit oli hoidettuna, kävimme poimimassa vielä paikalliset opiskelijakortit kirjastosta. Titan on nimitys  CSUF:llä opiskelevalle opiskelijalle, joten opiskelijakortti tunnetaan nimellä Titan Card ja opiskelijaportaali on Titan Portal.

Lähdimme iltasella tekemään pientä seikkailua ja etsimään IKEAa. Fabian lähti mukaamme ja siispä otimme nokkamme kohti Anaheimia, jossa lähin IKEA on. Navigaattorin käyttö seitsemänkaistaisella tiellä hiukan vaati ensin totuttelua, mutta muutaman missatun rampin ja turhan lenkin jälkeen homma alkoi sujua ja paluumatkalla homma pelitti paljon sutjakammin jo.


IKEA itsessään oli samanmoinen laitos kuin Suomessakin, samalla konseptilla ja samoilla tuotteilla. Tosin pitää huomata, että tällaisia suuria tavarataloja on jenkeissä monia, joten IKEA ei täällä erotu esim. hinnoilla niin hyvin edukseen kuin esim. Suomessa. Itseasiassa totesimme, että monet tuotteet kannattaa ennemmin ostaa joko Targetista tai Wall-martista ennemmin kuin IKEAsta, jos halvalla aikoo selvitä. Suomessahan IKEA on usein edukkain vaihtoehto esim. keittiötarvikkeiden hankintaan.

Iltasella rytmiryhmämme olikin jo aikalailla väsynyt ja uni tuli helposti. Fabian oli vielä kämppää vailla, joten majoitimme hänet sohvallemme yhdeksi yöksi. Hän lähti tänään aamulla erääseen isäntäperheeseen, jonka luona hän asuu tovin toisen saksalaisen vaihtarin kanssa ja he etsivät sopivaa kämppää ja mahdollisesti vielä kolmatta vaihtaria jakamaan kämpän kuluja.


Nyt tiistaina päivällä saimme hoidettua vihdoin myös auton vakuutukset lopullisesti kuosiin. Isäntäperheemme isä Mike hoiti meille tutulta vakuutusagentilta väliaikaisesti vakuutukset puhelimitse jo perjantaina, jotta saimme ajella autolla viikonlopun, mutta paperien allekirjoitus venyi tähän päivään asti. Nyt sekin on hoidettu. Itseasiassa Farmers Insurancen agentti Richard Lancaster oli erittäin mukava tyyppi ja jututti meitä pitkään muun muassa jääkiekosta toimistossaan! Teemu Selänne oli hänen suuri suosikkinsa ja hän kertoi istuneensa kausikorttilaisena Anaheim Ducksien katsomossa vuodesta 96 lähtien. Ei siis ollut varsinaisesti huono juttu, että me pojat olimme juuri Suomesta ja suuria Teemu-faneja mekin :)

Tätä blogia kirjoitettaessa oveen koputti kaveri, joka tuli toimittamaan jääkaappia. Nyt meillä hurisee järkyttävän kokoinen valkoinen masiina keittiössä. VIHDOINKIN KYLMÄÄ JUOTAVAA!!!!

3 kommenttia:

  1. Eksyin lukemaan blogianne ja mahtavaa lukea tätä kun jaksatte (ainakin vielä) päivittää blogianne näinkin useaan otteeseen =)

    Jännittikö sinne lähtö ?Jäikö teiltä kummaltakaan tyttöystäviä suomeen odottamaan ? Ja mitenkäs teidän kielipää, oliko lähtökohdat kielellisesti molemmilla todella hyvät, että ei ole tullut kielellisesti mitään ongelmia vastaan ?

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos viestistä, kiva kuulla palautetta blogista ja huomata, että tätä seuraillaan. Tietysti erityisesti positiivinen palaute lämmittää mieltä :)

    Lähtö tottakai hiukan jännitti, mutta olihan tätä odotettu pitkään. Erityisesti tuo kieliasia pyöri mielessä aika paljon, kumpikaan meistä ei ole synnynnäisesti mitenkään erityisen hyvä kielissä.

    Ainakin omalla kohdallani kielten opiskelu on vaatinut töitä aina melko paljon ja vanhat koulunumerot ovat huidelleet siinä 7-8 tietämillä, eli hyvin keskitasoa. Eli mitenkään itsevarma olo ei tän asia suhteen ollut, sillä vaikka jonkun verran on tullut matkailtua, ei englantia ole tullut käytettyä sen enempää kuin tavallisen tallaajan ylipäänsä tulee.

    Lisäksi tietysti itseäni mietitytti sekin, kun kuitenkin koko elämä lähipiireineen Suomeen ja lähdimme reissuun kunnolla toisiamme edes entuudestaan tuntematta. Itselläni jäi kotipuoleen puolisko, joten tottakai sekin asia mielessä on ollut ja tulee varmasti olemaankin :)

    -Timo-

    VastaaPoista