torstai 11. elokuuta 2011

5. Teräsmies Miken Supertorstai!

Ensimmäinen varsinainen päivä Fullertonin kulmilla alkaa olla iltapäivässä. Ensimmäinen täällä vietetty yö osoitti, että kroppa taitaa olla vielä osiltaan Suomessa, sillä eihän se nukkuminen nyt yleisesti ottaen oikein tahtonut sujua. Ville kävi keikkaamassa yön tunteina isäntäperheen hedelmäkorin ja aamuyöstä alkaen lähinnä keskityimme arpomaan päivän ohjelmaa sekä mahdollisia muutoksia kurssivalintoihin.

Aamu käynnistyi aamiaisella Colliersien kanssa, tapasimme nyt ekaa kertaa heidän kitaristipoikansa Jonin (Jonathan). On muuten mukavaa, kun maitokin on pakattu jenkkityyliin gallonan muovipulloihin, eli käytännössä siis annoskoko on neljä litraa laaki. Niin ja se maksaa roheet kolmee taalaa pullo, Jon tuossa aamupalalla jo briiffasi, että opiskelijabileissä suosittu huvi on rikkoa sinne pulloon muutama kananmuna ja sitten skabailla, että kuka saa sen pullon hörpittyä kutakuinkin ykkösellä alas. Not gonna happen!

Aamupalan ohessa isä Mike oli skoutannut meille lähes kymmenkunta autoa Graig Listista (paikallinen autotalli.com sekä tori.fi -kombinaatio). Näistä eräs PT-cruiser olisi tällä erää haarukassa ja katsotaan josko siitä saadaan sitten tehtyä diiliä lähiaikoina. Ilmeisesti vastoin aiempaa käsitystä, emme joudukaan suorittamaan paikallista ajokorttia, sillä AAA (American Automobile Association) ilmeisesti pystyy järkkäämään meille vakuutuksetkin autoon meidän nykyisillä ajokorteilla.


Tämän jälkeen Mike lähti kierrättämään meitä lähialueella, tsekkasimme Homesteadin sijainnin ja koulun kampusalueen autosta käsin. Alue oli Skinnarilaan nähden about 10-kertainen. Päätimme pienen sightseeingin jälkeen mennä tapaamaan Ymaa (voi hyvä luoja mikä ilmestys ;);) , eli yhtä Homesteadin managereista, jonka kanssa olimme sopineet kämpän varauksesta jo Suomesta käsin. Hän esitteli meille aluetta ja ajelutti meitä golf-kärryn tyyppisellä sähköautolla ees taas, kunnes asunto oli siivottu esittelykuntoon.

Kaikki vaikutti Homesteadissa olevan viimeisen päälle: kuntosali siistissä kuosissa ja auki 24/7, edulliset pesutuva (1,25 taalaa kerta) ja uima-altaita porealtaineen 4 kpl, klubitilat, ilmaiset bbq-paikat kaasugrilleineen etc. Myös asunto vaikutti siistiltä ja sovimme tekevämme sopimuksen lauantaina klo 11. Vielä aprikoimme hieman huonekaluasiaa, Yma olisi diilanut meille vuokrakalusteet, jotka arvatenkin istuisivat heidän luxury feng shuihin hyvinkin passelisti!

Tämän jälkeen kiersimme läpi muutaman tavaratalon ja  Mike kertoili mistä kannattaa ostaa ruokaa ja kodintarvikkeita. Älyttömän monipuolinen ruokakauppa oli kämpän vieressä, isot hedelmäosastot sekä erilliset kala- ja lihatiskit sekä valmiiksi grillattuja/friteerattuja lihakimpaleita.

Saimma avattua myös pankkitilit Wells Fargoon käytännössä ilmaiseksi, pakettiin kuului myös debit-kortti sekä nettitunnarit. Suomalaiseen menoon tottuneet sällit hiukan tosin ihmettelivät tilisopparin liitteeksi lyötyjä shekkivihkopinoa... Noh oppia ikä kaikki! Vertailun vuoksi kävimme ensin toisessakin pankissa, mutta tämä vaikutti kyllä fiksummalta sekä edullisemmalta ratkaisulta ja palvelu pelasi oikein komeasti. Saimme hyvät suositukset myös kylän parhaasta hampurilaismestasta pankkivirkailija Jonilta!

Lunch break pidettiin In-n-Out:ssa eli yhdessä lukemattomista hampurilaismestoista, jota Jonkin meille suositteli. Hintaa kolmen hengen aterioista kertyi kotorahassa mitattuna yhteensä (!!!) alle 13 euroa, eli varsin edullista ottaen huomioon maun sekä annoskoon. Jossain välissä aterian jälkeen Tehoisäntämme Mike oli ehtinyt kilauttamaan PT-cruiserin omistajalle ja jättämään viestin autosta. Ehkäpä asia etenee, saa nähdä tärrääkö!

Lopulta tehokkaan päivämme kruunasi Verizon shopin puhelinkaupat, eli kävimme hakemassa paikalliset kapulat. Nyt pystymme tarvittaessa soittelemaan täällä hiukan edullisemmin. Eipä muuten ihan kauhean montaa nokialaista ollut kavereilla myynnissä, mutta Angry Birdsiä promottiin kyllä iPad-julisteissa hyvinkin näkyvästi! Otimme lopulta pre paid -liittymät, joten irtisanominenkin hoituu itsestään. Puheajan lataaminen käy täällä suht kähvelästi, sillä riittää soitto operaattorin asiakaspalveluun, jonne annetaan vain luottokortin numero sekä ladattava summa. Käviskö Suomessa sama???

Nyt tulimme hengähtämään tehopäivän päätteeksi, seuraavaksi aattelimme hieman ottaa arskaa sekä Budweiseria communityn altaalla. Isäntäperheen asunnolta on altaalle n. 20 metriä! Vaikka Mike pisti töppöstä toisen eteen ja paljon saatiin aikaan, niin silti on paljon tekemistä jäljelläkin. Hankittavaa ja järkättävää piisaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti